Silkeborg
Søndag Mandag Tirsdag Onsdag Torsdag Fredag Lørdag

TV: søndag d. 28. maj 2023

Søndag Mandag Tirsdag Onsdag Torsdag Fredag Lørdag

TV: søndag d. 28. maj 2023

DR1

05:05  

Udsendelsesophør
Udsendelsesophør

06:00  

Fodboldfeber - historien om Premier League (2:4)
Fodboldfeber - historien om Premier League (2:4) Han er en af fodboldens største legender. Franskmanden Eric Cantona, hvis talent, temperament og famøse karatespark i brystet på en tilskuer er med til at skaffe Sky TV et rekordhøjt antal abonnementer i de første år af Premier League. En periode, hvor også Manchester United-spillere som David Beckham og Ryan Giggs kom til at dominere ligaen og blev globale ikoner. Britisk sportsserie fra 2021. (Fever Pitch)

07:00  

Fodboldfeber - historien om Premier League (3:4)
Fodboldfeber - historien om Premier League (3:4) Fra sportsmænd til rockstjerner. I midten af 90'erne går engelsk fodbold ind i en ny professionel og kommerciel tidsalder. Premier League vokser og en ny generation af fodboldspillere, som David Beckham og Keith Gillespie, skal lære at navigere i deres nyfundne status som stjerner og kulturelle ikoner. Britisk sportsserie fra 2021. (A Whole New Ball Game)

08:00  

TV AVISEN
TV AVISEN TV AVISEN giver hver dag et overblik over dagens vigtigste nyheder fra Danmark og verden omkring os og samler op, giver overblik og perspektiv på de største begivenheder og historier i tiden.

08:10  

Taggart: Forbuden frugt
Taggart: Forbuden frugt Skotsk krimi fra 1994. (Taggart: Forbidden Fruit) Da en kvinde findes myrdet, havner Taggart midt i en bizar sag med forbindelse til en fertilitetsklinik. Jim Taggart: Mark McManus. Mike Jardine: James Macpherson. Jackie Reid: Blythe Duff. Instruktion: Mike Vardy.

DR2

05:45  

Operation Playa (2:3)
Operation Playa (2:3) Svensk dokumentarserie fra 2018. Hvor langt vil politiet gå i jagten på mistænkte forbrydere? Vi får indblik i det svenske politis hemmelige arbejde i jagten på beviser mod Jonas Falk. Helt almindelige civile borgere bliver brikker i et risikabelt spil. Helliger målet midlet? Eller er der tale om en farlig leg med uskyldige liv som indsats?

06:45  

Operation Playa (3:3)
Operation Playa (3:3) Svensk dokumentarserie fra 2018. Ni kilo kokain bliver fundet på en sejlbåd af Göteborgs politi. Fundet bliver afgørende for Sveriges største narkosag. Men politi og anklagere bliver beskyldt for selv at have plantet kokainen. Hvor kom den fra - og hvem savner en ladning kokain med en værdi på mere end 30 millioner svenske kroner?

08:00  

Nyheder fra Grønland
Nyheder fra Grønland Få de seneste nyheder fra Grønland serveret på dansk.

08:30  

Seneste nyt fra TV Avisen
Seneste nyt fra TV Avisen

TVR

05:00  

Pip og Poppy
Pip og Poppy

05:10  

Pip og Poppy
Pip og Poppy

05:15  

Hunden Ib II
Hunden Ib II

05:20  

Sultne bjørne
Sultne bjørne

05:30  

Rosa fra Rouladegade (10)
Rosa fra Rouladegade (10) I dag får Rosa besøg af Mille. Milles Mormor er skuespiller og skal selvfølgelig have en kage, som er fuld af teater og mormors yndlingsting. Rosa og Mille tager på hemmelig kagemission på teatret, hvor mormor øver, for at finde ud af hvilken slags kage de skal bage.

05:55  

Luk op Luk i - GLAD
Luk op Luk i - GLAD Hvorfor er Thomas så glad i dag? Katrine Bille og Thomas Buttenschøn lukker op for alle de mærkelige følelser, vi har i os. Gennem musik, grin og børnenes gode råd bliver vi klogere på følelser, og hvordan vi håndterer dem. Denne gang handler det om at være glad.

06:15  

Ernest & Celestine (11)
Ernest & Celestine (11)

06:30  

Sarah og And (18)
Sarah og And (18)

06:35  

Beccas venner
Beccas venner

06:45  

Motor Mille og Børnebanden (4)
Motor Mille og Børnebanden (4) På savværket ved siden af slottet vil den sure mand putte børnenes nattøj på Sankt Hans-hekse, som skal brændes. Medhjælperen Krejle holder vagt på sin motorcykel. Der skal lægges en snedig plan, hvis Motor Mille og Børnebanden skal få nattøjet tilbage.

07:05  

Gurli Gris IX
Gurli Gris IX

07:10  

Gurli Gris IX
Gurli Gris IX

07:10  

Gurli Gris IX
Gurli Gris IX

07:15  

Simon III
Simon III

07:20  

Bluey
Bluey

07:30  

Paw Patrol - Jet to the rescue
Paw Patrol - Jet to the rescue Vovserne skal ud på den største redning nogensinde for at redde en skat, der er blevet stjålet fra slottet. Det kræver, at Skye må overvinde sin største skræk.

08:10  

Sol
Sol

08:41  

Pyjamasheltene III
Pyjamasheltene III

08:42  

Pyjamasheltene III
Pyjamasheltene III

08:50  

Gigantosaurus
Gigantosaurus

 
DR1

09:55  

Nak & Æd - Fodbold på Savannen
Nak & Æd - Fodbold på Savannen Et kort udklip fra Cameroun. Jørgen og Nikolaj spiller fodbold på savannen.

10:00  

Til gudstjeneste: Guddommelig inspiration - Carsten Dahl
Til gudstjeneste: Guddommelig inspiration - Carsten Dahl Hvad er det der sker, når vi bliver inspirerede, føler os opløftede og får modet og lysten til at kigge på vores liv med andre øjne. Det handler dagens pinsegudstjeneste om. Sofie Østergaard har inviteret pianist, komponist og maler Carsten Dahl med til gudstjeneste.

10:55  

Indefra med Anders Agger - Børnehospice (1:3) - Håb og vejrmøller
Indefra med Anders Agger - Børnehospice (1:3) - Håb og vejrmøller Børnehospice (1:3). I Danmark findes der to børne- og ungehospicer, og de findes af en grund. Børn bliver syge og familier har brug for hjælp og lindring. Over tre måneder følger Anders Agger livet på Strandbakkehuset i Rønde - hvor Sejr, Mathilde, Flora og familier kæmper deres livs kamp. Der er børn, der ender deres liv på hospice. Men heldigvis kommer langt de fleste hjem igen. Og måske derfor insisterer de på håbet på Strandbakkehuset.

11:00  

Loppemarkedstips (4:6)
Loppemarkedstips (4:6) Svensk livsstilsprogram fra 2021. (Loppistipsen) Sofia Rågenklint besøger en antikforretning i Rödåsel uden for Umeå med antikeksperten Maria Granström. Vi lærer værdien af havedetaljer, haveindretning og kakkelovne. Sofia investerer i æsker og en sirupstønde.

11:30  

IT-boblen - ekstase og kollaps (2:6) Sex, damer og dvd'er
IT-boblen - ekstase og kollaps (2:6) Sex, damer og dvd'er Den unge rod Jakob Risgaard er overbevist om, at man kan sælge dvd'er på nettet, og indretter et lager i sin mormors hus. Morten Wagner er træt af sin kæreste, og det giver ham en idé: Find en kæreste på nettet! Det bliver til dating.dk, men den idé er der ingen, der tror på. Til gengæld er der vind i sejlene hos Jubii; her har den kendte stripper Kira Eggers oprettet en erotik-kanal, og det er noget, folk gerne vil betale for.

DR2

10:45  

EM roning: Finaler, direkte
EM roning: Finaler, direkte Der er garanti for høj fart på vandet, når kontinentets stærkeste roere skal findes ved EM i Slovenien. Der skal uddeles hele 21 sæt medaljer, og flere danske både jagter metal på den smukke robane i Bled. Kommentatorer: Tobias Boldt og Tobias Kempf

TVR

09:05  

Landet for længe siden
Landet for længe siden Amerikansk tegnefilm med dansk tale. Følg med Lillefod og de andre dinosaurusser på eventyr for millioner af år siden - længe før menneskene, da kæmpeøglerne og deres børn befolkede vores jord!

09:25  

Pippi Langstrømpe
Pippi Langstrømpe

09:55  

Peberbanden
Peberbanden

10:25  

Kasper og Sofie II (7)
Kasper og Sofie II (7) Hjemme hos Kasper er der kaos over alt. Harald siger, at nok er nok: Lørdag er vaskedag! Kasper kan ikke lide, at de skal bruge en hel lørdag på at vaske. Sofie siger, at det kan være sjovt. Hun skal hjælpe dem. Kasper og Sofie får hjælp af Løveungen og Frøken Kanin, mens de konkurrerer om at blive først færdig med deres opgaver.

10:40  

Kasper og Sofie II (8)
Kasper og Sofie II (8) Sofie vågner en morgen og opdager, at Basse er ved at grave blomsterbedene op. Morfar bliver ked af det, da han opdager, at hans blomster er blevet ødelagte. Sofie og Kasper vil hjælpe morfar med at plante nogle nye. Morfar lærer dem alt om havearbejde. Basse går i vejen for dem, graver flere blomsterbede op, og jord, græs og blomster flyver i alle retninger. Endelig forstår de hvorfor Basse graver - hun leder efter et ben, hun engang har gravet ned i haven.

10:55  

Marie og Maria - og den mystiske fremmede (2)
Marie og Maria - og den mystiske fremmede (2)

11:10  

Stop! - Frisøren
Stop! - Frisøren Maja skal til frisøren og klippes. Hun vil have langt hår med farver i. Men mor og frisøren Margit har allerede besluttet sig for noget helt andet. Maja forsøger at stritte imod, men alt går så hurtigt, og pludselig sidder hun i frisørstolen, og Margit løfter saksen.

11:15  

Rabalder
Rabalder Kris vil væk fra bygden. Lillebror kender til et badekar, der kan bruges som båd til at padle over fjorden. Turen tager en vild drejning, da hvalerne i fjorden bliver nysgerrige.

11:35  

Spookys
Spookys

11:55  

Pax' jordiske eventyr II (6:10)
Pax' jordiske eventyr II (6:10) Den gale overjordiske Pax leder efter den fantastiske chokoladefontæne på den ejendommelige planet Jorden. I gymnastiksalen prøver Den flotte mand og de andre jordboere at holde sig i form, men Pax afbryder og viser, hvordan maskinerne absolut ikke skal anvendes. Den sure dame trækker maven ind og begynder den vildeste jagt.

DR1

12:00  

TV AVISEN
TV AVISEN TV AVISEN giver hver dag et overblik over dagens vigtigste nyheder fra Danmark og verden omkring os og samler op, giver overblik og perspektiv på de største begivenheder og historier i tiden.

12:16  

Det Søde Sommerliv - Rabarbercupcake
Det Søde Sommerliv - Rabarbercupcake www.dr.dk/DR1/det-soede-liv

12:25  

Next Level Chef (6:11)
Next Level Chef (6:11) Amerikansk madserie fra 2022. (Next Level Chef) Fra hummer-sandwich til stegt brød med chorizo. Denne gang kæmper de 11 kokke for at skabe den bedste brunch. Dommerne forventer både sødt og salt. Kan deltagerne levere?

13:10  

Kriminalkommissær Barnaby XIV (6)
Kriminalkommissær Barnaby XIV (6) Engelsk krimiserie fra 2011. (Midsomer Murders) "Kronhjortens nat". En momskontrollant er på jagt efter et ulovligt brænderi, da han forsvinder. Senere findes han død i et ciderfad under venskabsfestival for to nabolandsbyer. Barnaby og Jones går på jagt efter morderen i et lille samfund, der er præget af bizarre traditioner. John Barnaby: Neil Dudgeon. Jones: Jason Hughes. Samuel Quested: Warren Clarke. Instruktion: Simon Langton.

14:40  

Anne og Anders i Brexitland: England (2:4)
Anne og Anders i Brexitland: England (2:4) I fire programmer rejser tv-journalisten Anders Agger og tv-kokken Anne Hjernøe ud til det Storbritannien, de færreste af os kender. Her besøger de en række dansk/britiske familier i Wales, England, Nordirland og Skotland for at blive klogere på, hvorfor briterne ikke mere vil være en del af EU. Og hvorfor vi vil komme til at savne dem. Denne gang rejser Anne og Anders til England for at besøge den 43-årige dansker Natasha Bujnoch, der lever som professionel hundetræner i Middlesmoor, North Yorkshire. Et sted, hvor mælkemanden stadig leverer mælken, og hvor den lokale pub er byens forsamlingshus. Anne kaster sig ud i lokale retter, og Anders tager blandt andet på kaninjagt og til fodbold. Tilrettelæggelse: Anne Mette Lorentzen

DR2

13:50  

P3 Essensen - Er det her fremtiden for danske film?
P3 Essensen - Er det her fremtiden for danske film? Film med store monstre, eksplosioner og flyvende objekter ville være umulige at lave uden computere og green screens. Men nu er en helt ny og banebrydende filmteknologi ved at vinde indpas. Vi besøger Nordens første 360 graders LED-scene i Valby. Den kan nemlig få stor betydning for måden at lave film på i Danmark i fremtiden.

13:55  

Introduktion til De Kristnes Pinse
Introduktion til De Kristnes Pinse Katolsk sognepræst Jesper Fich fortæller om den kristne pinse, hvor man fejrer Helligåndens komme og begyndelsen på udbredelsen af kristendommen. Han beretter om den religiøse baggrund for højtiden med et personligt strejf. www.dr.dk/tro

14:00  

Til gudstjeneste: Guddommelig inspiration - Carsten Dahl
Til gudstjeneste: Guddommelig inspiration - Carsten Dahl Hvad er det der sker, når vi bliver inspirerede, føler os opløftede og får modet og lysten til at kigge på vores liv med andre øjne. Det handler dagens pinsegudstjeneste om. Sofie Østergaard har inviteret pianist, komponist og maler Carsten Dahl med til gudstjeneste.

TVR

12:05  

Pax' jordiske eventyr II (7:10)
Pax' jordiske eventyr II (7:10) Den gale overjordiske Pax leder efter den mageløse chokoladefontæne på den mærkelige planet Jorden. På rideskolen sidder de to-benede jordboere oppe på de firbenede. Den sure dame får sin ridetime grundigt ødelagt, og Pax lærer muligvis, hvad der er for og bag på en hest.

12:25  

Flaskepost fra Stillehavet (3)
Flaskepost fra Stillehavet (3)

12:35  

Hørmehunden
Hørmehunden

12:45  

Hørmehunden
Hørmehunden

13:00  

Hørmehunden
Hørmehunden

13:10  

Dino-ranchen
Dino-ranchen

13:25  

Dino-ranchen
Dino-ranchen

13:35  

Dino-ranchen
Dino-ranchen

13:50  

Superhelten Sprinter Galore (14)
Superhelten Sprinter Galore (14) Selv en superhelt kan komme til skade, erfarer Sprinter, da han brækker sit ene ben. Nu hvor han skal holde sig i ro, øjner skurken DiktaThor straks muligheden for at overtage magten - han har bare glemt at tage højde for Sprinters superheltemakker Leo ...

13:55  

Superhelten Sprinter Galore (17)
Superhelten Sprinter Galore (17) Inspireret af planeten Jorden arrangerer Basker et stort bytte-loppemarked i Bakkeby. Det er en stor succes - lige indtil Cleopatra dukker op og bytter sig til en maskine, som hun vil bruge til at fange Sprinter ...

13:56  

Superhelten Sprinter Galore (15)
Superhelten Sprinter Galore (15) Bum skruer op for sine planer om at ødelægge planeten, og inspireret af Bhilka-diamanten opfinder han et våben, der kan lave alting til diamant. På den måde kan han både ødelægge alt OG blive rig. Heldigvis er superhelten Sprinter dog ikke så nem at lave om ...

14:00  

Superhelten Sprinter Galore (18)
Superhelten Sprinter Galore (18) Leo vil så gerne have et kæledyr, så i mangel af bedre giver Sprinter hende Pesto; en lille kugle, som han har trillet ud af sin egen pels. Desværre dukker DiktaThor op og vil have fingre i Pesto også, og desværre viser det sig at være sværere end som så at have kæledyr.

14:00  

Oda Omvendt II (4)
Oda Omvendt II (4) Balder har lavet sin egen zapper, så han kan sætte fart i børnene. I børnehaven går Anissa på line og leger cirkus, men Balder vil ikke have det - det står ikke i dagsprogrammet! Anissas mor er for langsom, og derfor hurtig-zapper Balder hende. Nu ryger tempoet i vejret, så hun kan nå det hele på den halve tid. Anissa vil gerne bare lege cirkus og med Oda Omvendts hjælp, får Anissas mor et skud børnetidsmagi, så de sammen kan lege cirkus i ro og mag. Men Oda bliver sur på Balder, over at han har rodet i hendes ting og bygget sin egen hurtig-zapper.

14:00  

Superhelten Sprinter Galore (16)
Superhelten Sprinter Galore (16) Diktathor har opfundet et computerspil, som alle i Bakkeby bliver dybt afhængige af, og imens de sidder foran skærmene, har han frit spil til at overtage magten. Det er godt tænkt, men har han tænkt på superhelten Sprinter også?

14:10  

Onkel Rejes fede sommerferie (12)
Onkel Rejes fede sommerferie (12) Så er det endelig blevet dagen, hvor Onkel Reje skal føde - en dag der falder sammen med at Foreningen for Danske Børnehadere holder generalforsamling inde hos naboerne Didrik og Skidrik. Men tingene udvikler sig ikke helt som planlagt, da Skidrik bestemmer sig for, at Didrik skal snige sig op til vandværket og forgifte vandet i hele Danmark. Så kan de nemlig endelig få tilintetgjort Onkel Reje og blive formænd for børnehaderne.

14:25  

Motor Mille og Børnebanden (11)
Motor Mille og Børnebanden (11) I den store lade ved siden af slottet vil den sure mand lave konfetti af børnetegninger, og han har lavet en børnefælde så han kan få ram på Motor Mille og Børnebanden. Men han går selv i fælden, og børnene får tegningerne. Men så går det galt. Motor Mille bliver fanget!

14:40  

TV AVISEN for dyr - Mennesketræneren Fido (6)
TV AVISEN for dyr - Mennesketræneren Fido (6) Der er gode nyheder til alle hunde, som har problemer med at få deres ejere til at opføre sig ordentligt. Den kendte mennesketræner Fido giver nemlig tips til hvordan man træner sit menneske. En kanin klager over, at det hedder en påskehare. Hvorfor hedder det ikke en påskekanin? Der er også tid til et klip fra dyrenes årlige bøvsekonkurrence, en vejrudsigt fra vejrhanen Verner og en omgang dyregymnastik med gibbonaben Carla.

14:50  

Dinolaboratoriet
Dinolaboratoriet Stegosaurus var en langsom dinosaur. Derfor var det svært at slippe ud af truende situationer, så i stedet måtte Stegosaurus blive på stedet og forsvare sig. Men hvordan gjorde den?

14:55  

Gry og Regnbueriget
Gry og Regnbueriget

DR1

16:10  

Togtet (4:6)
Togtet (4:6) Jeanette og Nikolaj sætter kurs mod Island med forventningen om en hård sejlads. Men på åbent hav mødes de af tæt tåge og ingen vind. Kirk serverer søpindsvin og laks, som vikingerne opdagede, da de kom til den store ø. Rane ser nærmere på vikingernes drøm om at skabe deres egen nation i Island, som er stort set ubeboet, da vikingerne ankommer. Men tiden i Island er præget af utallige blodfejder, ikke mindst for Erik den Røde, hvis temperament kommer til at forandre verdenskortet for altid.

17:10  

Hjemmefronten (1:6)
Hjemmefronten (1:6) Britisk dramaserie fra 2016. (Home Fires) 2. Verdenskrig kaster lange skygger over en engelsk landsby. Mændene drager i krig, og kvinderne må kæmpe en sej kamp for at få livet til at fungere på hjemmefronten.

DR2

15:00  

Verdens lækreste spisesteder - Yorkshire (4:5)
Verdens lækreste spisesteder - Yorkshire (4:5) Britisk madserie fra 2020. (Remarkable Places to Eat) Hvor skal man spise, når man er ude at rejse? Bagedronningen Nadiya Hussain tager Fred Sirieix med på en kulinarisk rundvisning i Yorkshire, der har en af Englands mest varierede madscener. Her besøger de verdens bedste tesalon, smager på førsteklasses-samosaer, lækre lokale oste og fabelagtige krabberetter.

15:55  

Kvartet til tidens ende
Kvartet til tidens ende Fire musikere fra DR Symfoniorkestret mødes i Koncertsalen for at opføre et af det 20. århundredes mesterværker, "Kvartet til tidens ende" af Olivier Messiaen. Skuespilleren Solbjørg Højfeldt læser en samling nye tekster af forfatteren Jens Christian Grøndahl, skrevet specielt til denne opførelse. Medvirkende: Christina Åstrand (violin), Henrik Dam Thomsen (cello), Per Salo (klaver), Johnny Teyssier (klarinet) og Solbjørg Højfeldt (fortæller). Vært: Mathias Hammer. Opført i DR Koncerthuset 2020.

17:10  

Husker du ... 1993
Husker du ... 1993 Torsdag den 18. maj 1993 bryder Nørrebro i brand, da en demonstration efter Danmarks ja til Maastricht løber fuldstændig ud af kontrol og omdanner Nørrebro til en krigsskueplads i et inferno af vold og had. 1993 er et voldsomt år, ikke bare i Danmark, men i hele verden. Krigen i det tidligere Jugoslavien kræver danske ofre, Moskva er i undtagelses tilstand og World Trade Center bliver udsat for et terrorangreb ... Men der er lyspunkter. F.eks. får udtrykket "Jernladies" en helt ny betydning i det danske sprogbrug: Sendt første gang 12.03.06.

TVR

15:20  

Chuggington
Chuggington Følg de tre lokomotiver Brewster. Koko og Wilson, der netop er kommet i praktik som arbejdstog i byen Chuggington.

15:30  

Ricky Zoom
Ricky Zoom

15:40  

Gurli Gris
Gurli Gris Tegnefilm med dansk tale

15:45  

Gurli Gris
Gurli Gris Tegnefilm med dansk tale

15:55  

Simon Superkanin
Simon Superkanin

16:00  

Simon Superkanin
Simon Superkanin

16:05  

Peter Pedal
Peter Pedal

16:15  

Dino-ranchen
Dino-ranchen

16:30  

Paw Patrol VII
Paw Patrol VII Redningsaktion på det tvistede taffelbjerg + Vovserne redder en nysende Chase

16:54  

Krible Krable disko
Krible Krable disko

16:55  

MikroMakkerne | Hvepseedderkoppen
MikroMakkerne | Hvepseedderkoppen

17:05  

MikroMakkerne | Skorpiontægen
MikroMakkerne | Skorpiontægen

17:15  

MikroMakkerne | Læderløberen
MikroMakkerne | Læderløberen

17:25  

Krible Krable ved vandet
Krible Krable ved vandet Krible Krable i vandet. Silja Okking tager til Bovbjerg Fyr og går på jagt efter Krible Krable-dyr i vandet. Imens er Sebastian Klein ved at gøre klar til fredagens store fest for alle de små, seje dyr. Tilrettelæggelse: Laura Bøge Mortensen

17:55  

F for Får VI
F for Får VI

DR1

18:00  

Madnørderne - Kardemommesnurrer, bacon og græskar
Madnørderne - Kardemommesnurrer, bacon og græskar Hjemmerøget bacon, der får mundvandet til at løbe - er det muligt? Ja! Slagteren Michael Museth viser hvordan. Bageren Lasse Tronhjem guider dig til den perfekte, søde kardemommesnurre. Og veganer-bloggeren Johanne Mosgaard går amok i retter med græskar. I 'Madnørderne' kan du møde nogle af¶de mest passionerede og nørdede mennesker i Danmark, der alle brænder for madlavning. De vil inspirere dig til at gå på opdagelse ude i naturen og hjemme i dit køkken.

18:30  

TV AVISEN
TV AVISEN TV AVISEN giver hver dag et overblik over dagens vigtigste nyheder fra Danmark og verden omkring os og samler op, giver overblik og perspektiv på de største begivenheder og historier i tiden.

19:01  

Vilde vidunderlige Danmark - Bæveren
Vilde vidunderlige Danmark - Bæveren Bæveren er en flittig handyman, der konstant arbejder på sin dæmning. Det kræver vedholdenhed at holde vandstanden oppe, så indgangen til hans hule kan forblive under vand.

19:05  

Oceanets store buffet
Oceanets store buffet International dokumentar fra 2022. (The Ocean's Greatest Feast) Det er Jordens største dyrevandring. Og naturens største bagholdsangreb. Hvert år ud for Sydafrikas kyst følger mindre stimer af sardiner det kolde vand, indtil de danner en 30 km lang kæmpestime. Det er nærmest en selvmordsmission - og en gåde, hvorfor de gør det. Der er sultne sæler, styrtdykkende suler og glubske hajer. Men da delfinerne dukker op, er det slut med at skjule sig i mængden. Og så slutter spækhuggerne sig til festmåltidet.

20:00  

Togtet (5:6)
Togtet (5:6) Togtet sejler ud på den hidtil længste og farligste del af rejsen. Turen går over isbæltet omkring Grønland, hvor skibe helt tilbage fra vikingetiden er gået ned på stribe. Men afgangen sker i strålende sol, og det giver mulighed for at afprøve vikingernes solkompas. Mellem isbælter og sol sætter Kirk besætningens smagsløg på prøve med fermenteret haj. Rane er taget i Erik den Rødes fodspor for at finde ud af, hvordan Nordboerne klarede mødet med det mennesketomme land. Og så prøver han at opklare mysteriet om, hvorfor Nordboerne pludselig forsvinder 450 år senere.

DR2

18:00  

Hun roder med den danske sangskat: Jeg er havren
Hun roder med den danske sangskat: Jeg er havren Hvad sker der, hvis man giver den danske sangskat til en japansk jazzkomponist? Miho Hazama dykker ned i 'Jeg er havren' og besøger Frank på Kastanjegården for at høre om havren. Og bliver jagtet af en flok gæs. Saxofonist Hans Ulrik fra DR Big Band viser Miho, at melodien faktisk ikke er så simpel, som man tror. Han er nervøs for, om Miho laver for meget om, når hun skal lave sin version af den gamle sang. Det er jo den danske sangskat, hun roder med her! Og så hører vi selvfølgelig hendes version af sangen med DR Big Band.

18:30  

Drukkultur: Ind i mørket (2:4)
Drukkultur: Ind i mørket (2:4) Er der stor kunst på bunden af flasken? Eller venter kun døden? I anden episode undersøger forfatter og tidligere alkoholiker Jesper Stein alkoholens skyggesider med sangerinde Mathilde Falch og digter Bo Green Jensen.

19:00  

DR Pigekoret +
DR Pigekoret + Oplev Phillip Fabers stemningsfulde og rørende afskedskoncert som dirigent for DR Pigekoret. Det er de gamle mestre overfor nye toner, og koret er på scenen sammen med musikerne Bjarke Mogensen og Gustaf Ljunggren. Optaget i DR Koncerthuset, maj 2023.

20:00  

Rick Steins vej til Mexico (6:7)
Rick Steins vej til Mexico (6:7) Madprogram fra BBC fra 2017. (Rick Stein's Road to Mexico) Rick Stein opfylder en livslang kulinarisk drøm om at tage turen langs Californiens kystlinje og krydse grænsen til Mexico. Mexicanernes livretter stammer fra syden, og madelskernes Mekka er ubestridt Oaxaca, hvor de lokale stadig ifører sig traditionelle kostumer og lever deres liv, som beskrevet af forfattere som D. H. Lawrence, der forelskede sig i området.

TVR

18:00  

Pyjamasheltene IV
Pyjamasheltene IV

18:15  

Petronix
Petronix McFælde har fanget en ulveunge, og Petronix Team er på pletten! Men Mads har en dårlig dag, som bliver værre, da han mister sin Petronix-handske. Kan Mads forblive positiv og vende humøret, så de kan nå at standse den slemme McFælde?

18:25  

Gnompatruljen
Gnompatruljen Chloe og hendes mor skal flytte igen. De tvinges til at flytte ind i et faldefærdigt, gammelt hus, som er fyldt med havenisser. Chloe opdager snart, at huset skjuler en skræmmende, stor hemmelighed.

19:50  

Den gule yeti
Den gule yeti

20:05  

Godnat - nu går vi i seng
Godnat - nu går vi i seng

DR1

21:00  

TV AVISEN
TV AVISEN TV AVISEN giver hver dag et overblik over dagens vigtigste nyheder fra Danmark og verden omkring os og samler op, giver overblik og perspektiv på de største begivenheder og historier i tiden.

21:15  

Sherlock: Sherlock Holmes' død
Sherlock: Sherlock Holmes' død Engelsk krimi fra 2011. (Sherlock: The Reichenbach Fall) Bank of England, Tower of London, Pentonville-fængslet. Sherlock Holmes' dødsfjende James Moriarty bliver anholdt efter en række spektakulære indbrud. Men Sherlock ved, at det kun er begyndelsen. Moriartys endelige mål er at ødelægge den berømte detektiv. Men hvordan? Medvirkende: Benedict Cumberbatch, Martin Freeman m.fl.

22:45  

Hotel Portofino II (6:6)
Hotel Portofino II (6:6) Britisk dramaserie fra 2023. Familien Ainsworth og deres gæster samles til gallaaften på det lokale casino. I løbet af aftenen når Lucian og Roses ægteskab et kritisk punkt. Bella kæmper for at få styr på følgerne, men hun får snart andet at tænke på. En konfrontation mellem Cecil og Marco truer nemlig pludselig hotellets fremtid.

23:45  

De umage detektiver (1:6)
De umage detektiver (1:6) Svensk krimiserie fra 2023. (Detektiven från Beledweyne) En pige forsvinder tæt på et flygtningecenter. Den detroniserede advokat Tilda ønsker at opklare sagen og får uventet hjælp fra en somalisk flygtning. Han tror, at politiet er på vildspor - og hvis Tilda stopper hans udvisningssag, vil han hjælpe med at finde pigen. Mod alle regler annullerer Tilda hans udvisning, og sammen begynder de deres egen hemmelige efterforskning. Den ene for at redde sin ære. Den anden for at redde sit liv.

DR2

21:00  

Schlüter (1:3)
Schlüter (1:3) Kaos, tårnhøj arbejdsløshed, tæt på statsbankerot. Det er Danmark, da Poul Schlüter overtager nøglerne til Statsministeriet efter Anker Jørgensen i 1982. Og selv om de færreste spår Schlüter, som bliver betragtet som en politisk letvægter, en lang periode på Danmarks mest magtfulde post, ender han med at sidde der i mere end 10 år. Det har dog store personlige omkostninger for ham og hans familie, som han i perioder ikke ser meget til. År senere får en teenagepige at vide, at hendes far er landets statsminister...

21:30  

Den sidste gentleman
Den sidste gentleman Amerikansk romantisk krimikomedie fra 2018. (The Old Man and the Gun) Den 70-årige bankrøver Forrest Tucker bryder ud af fængslet - for 16. gang. Snart begår han en stribe bankrøverier, der får både de ansatte og politiet til at måbe. For den aldrende røver er både betænksom og høflig, og inden længe har han vundet hele nationens gunst. Men det hjerte, Forrest allerhelst vil erobre, er Jewels. Og det kan meget vel blive hans mest udfordrende kup nogensinde. Medvirkende: Robert Redford, Sissy Spacek, Casey Affleck m.fl. Instruktion: David Lowery.

22:55  

Moosa Lane
Moosa Lane Dansk prisvindende dokumentarfilm fra 2022. En personlig familiefortælling i bredformat, hvor dansk-pakistanske instruktør Anita Mathal Hopland ser tilbage på sine to familiers historie gennem 15 år i Karachi og København. Den danske dokumentarinstruktør Anita M. Hopland er vokset op med sin pakistanske far og norske mor i Danmark. Som 25-årig beslutter hun sig for at undersøge sin pakistanske familie gennem sit kamera. I løbet af de næste 15 år kommer hun tættere og tættere ind på livet af sin egen generation af unge i Pakistan. Anita vil undersøge, hvad vores kulturelle og nationale ophav sætter af spor i os som mennesker. I Pakistan bliver hendes kusines datter Saima et anker og fikspunkt, indtil den dag hun skal giftes bort. Tiden går, de to familier forandrer sig, og det samme gør Hopland selv. Moosa Lane er en personlig familiefortælling i bredformat, hvor alle følelser får lov at farve lærredet undervejs.

TVR
DR1

00:25  

De umage detektiver (2:6)
De umage detektiver (2:6) Svensk krimiserie fra 2023. (Detektiven från Beledweyne) Tilda bremser Ibraahins udvisning, og med hans hjælp sikrer hun sig beviser, som gavner efterforskningen. Hun sørger for, at pressen kender til hendes bidrag, men nævner ikke den hjælp, hun har fået. Snart gøres der et fund, som tyder på, at den forsvundne pige er blevet myrdet.

01:10  

Kingsman: The Secret Service
Kingsman: The Secret Service Britisk actionkomedie fra 2014. Den unge Eggsy bliver headhuntet fra en fængselscelle af den ultracoole, tophemmelige agent Harry Hart. Sammen med en gruppe medrekrutter bliver Eggsy udsat for et benhårdt træningsprogram, der skal vise, hvem der er den bedste agentspire. Imens lægger tech-geniet Valentine skumle planer, der skal udrydde det meste af menneskeheden. Kan Harry og Eggsy stoppe hans forehavende? Medvirkende: Colin Firth, Taron Egerton, Samuel L. Jackson m.fl. Instruktion: Matthew Vaughn.

03:10  

Columbo: Dødelige tanker
Columbo: Dødelige tanker Amerikansk krimi fra 1975. (Columbo: A Deadly State of Mind) Psykiateren Mark Collier har et forhold til en af sine rige kvindelige patienter. Men da kvindens mand opdager, at hustruen har en elsker, truer han Collier til at afsløre mandens identitet. Denne trussel må elimineres - og Columbo må igen på banen.

DR2

00:25  

Hævnens time
Hævnens time Dansk dokumentar fra 2020 Kun få uger efter krigens afslutning i maj 45 genindfører politikerne dødsstraffen i Danmark. Hævnens time over landsforræderne er kommet. Politi, anklagere, dommere og embedsmænd skal nu beslutte hvem der skal dømmes til døden og hvordan henrettelserne skal foregå, minut for minut. Den første på anklagebænken er journalisten og eventyreren Flemming Helweg-Larsen. Men er hans forbrydelser alvorlige nok til dødsstraf? Sendt første gang 05.05.2020

01:25  

USA's vilde madkampe (15:16) Tophemmelige chips
USA's vilde madkampe (15:16) Tophemmelige chips Amerikansk dokumentarserie fra 2021. (The Food That Built America) Ohio, 1955. Procter & Gamble er kendt for at lave sæbe og rengøringsmidler. Firmaets nye leder Neil McElroy har opdaget et hul i markedet og iværksætter et hemmeligt projekt. Kemikeren Fredric Baur skal opfinde de perfekte chips. De skal være ensartede, holde sig friske, ikke gå i stykker - og de skal kunne sælges over hele USA. Resultatet er Pringles. Chipskongen Herman Lay har fået en ny konkurrent.

02:05  

Møntkup for millioner (3:3)
Møntkup for millioner (3:3) Svensk dokumentarserie fra 2020. (Guldfeber) Forbrydelsen på det Kongelige Møntkabinet fører til endnu en mistænkt. Og historien har gentaget sig flere gange. Hvad er det, som gang på gang får højtstående, fremgangsrige personer til at gå over grænsen og risikere alt? Hvad siger museumsdirektøren selv? Og hvem er han egentlig? Vil sandheden komme frem i retssalen?

03:05  

Virkelighedens The Crown (4:5)
Virkelighedens The Crown (4:5) Britisk dokumentarserie fra 2023. (The Real Crown) Prinsesse Diana er død, og dronning Elizabeth står over for sin regeringstids største krise. Den offentlige mening om dronningen er rekordlav, og hun må lære at tilpasse sig, hvis hun skal finde vej i det moderne Storbritannien. Hendes hemmelige våben viser sig at være hendes to børnebørn, William og Harry, som er blevet teenagestjerner.

03:50  

Sandheden om kød
Sandheden om kød Videnskabsdokumentar fra BBC fra 2016. (The Truth About Meat) Hver uge bringer nye alarmerende overskrifter om faren ved at spise kød. Pølser giver kræft. At spise bacon er lige så slemt som at ryge. I det hele taget skal man holde sig fra forarbejdet kød! Men er der belæg for de saftige overskrifter? Her afkræfter førende industrieksperter nogle af de almindelige myter om kød, mens videnskabelige studier påviser køds gavnlige virkning på helbredet. Så dæmp frygten og få appetitten igen!

TVR

01:50  

Ramasjang sover
Ramasjang sover

 
 
 

Persondatapolitik * Cookies * Kontakt
Copyright © 2023, SILKEBORG.net. Alle rettigheder forbeholdes.
0528075953